lørdag den 3. marts 2012

Få dig et overblik!

Kan du heller ikke finde hoved og hale i alle de forskellige typer af kaffe der findes? Sommetider kan det være decideret pinligt, når din kaffeglade omgangskreds kender alt til det! Herunder vil jeg kort beskrive de forskellige kaffetyper og deres kendetegn. På den måde vil du forhåbentligt altid kunne snakke med om kaffe fremover!


Americano - den "almindelige" kop kaffe
En almindelig kop Americano består som regel af to tredjedele vand og en tredjedel espresso. Dermed passer den i styrke med en helt almindelig kop kaffe, men den har nu altså alligevel nogen andre fordele der bør lægges mærke til. Espressoen har jo en særlig ”crema” på toppen og hvis den tilberedes rigtigt bevares den i den større kop. Det klares ved at gøre tingene i rigtig rækkefølge. Først hældes de to tredjedele vand op i en kop, temperaturen falder straks et par grader ved dette og du behøver ikke vente på det næste, som er at hælde din espresso langsomt ned i koppen. Dermed bevares den lækre ”crema” og du får den berømte første tår fra espressoen.
Kendetegn: Sort og i en almindelig størrelses kaffekop.


Ekspresso
Espresso stammer tilbage fra starten af 1900-tallet, har sine rødder i Italien og serveres som regel i en lille kop som et "shot". Espresso kan beskrives som en koncentreret form for kaffe, og er derfor stærk og kraftig i forhold til en almindelig kop kaffe. For at undgå bitterheden kan ekspressoen sødes med almindelig sukker eller rørsukker. En ekspresso fremstilles ved at forcere damp igennem et sammenpresset lag af hårdtbrændte kaffebønner, i en espressomaskine.
Kendetegn: Sort, tyk og serveres i en mindre kop – gerne med lille top af skum.


Caffe Latte

Caffe Latte eller ”latte”, som det til hverdag bliver kaldt betyder ”kaffe med mælk”. I en Caffe Latte bruger man 1/3 espresso, ca. 2/3 varm mælk og en lille smule mælkeskum. 

Kendetegn: Cremefarvet og med cirka en centimeters mælkeskum.



Cappuccino
Cappuccino er stærk kaffe med lækkert skummende, dampblæst mælk, drysset med kakao eller kanel, og giver en lang og dejlig kaffeoplevelse. Mælken gør kaffen mindre stærk, uden at de lækre aromaer går tabt og blandt andet derfor, bliver denne form for kaffe mere og mere populær. Siden 1980erne er denne form for nydelsesmiddel blevet alment kendt og nu kommer det også, med de mange nye espressomaskiner og kaffemaskiner, til de private hjem. Det forbindes i dag med god stil og smag at kunne servere en ordentlig kaffe, hvad enten det er cappuccinoen eller espressoen, og det er helt sikkert, at moderne kaffe er mere end den almindelige kaffe vi kendte fra tidligere. Kaffen kan brygges og serveres på utallige måder, og dermed tilfredsstille enhver smag.
Kendetegn: Cremefarvet med chokoladedrys på toppen eller et dekorativt motiv, som f.eks. et hjerte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar